Bilder från Chalmers orienteringen.


Chalmers orgenteringen får regn - igen.

Även detta året blir det en Chalmers orgentering för nollorna och deras phaddrar, och som vanligt blir det regn. Förra året kom jag hem och var blöt innan för kläderna. Det regnade så sjukt mycket hela den eftermiddagen och kvällen. Det ser tyvärr ut att bli det samma i år. Kommer att ta på mig kläder så jag förhoppningsvis klarar mig. Jo, för er som inte vet. Orgenteringen är utom hus och avslutas alltid på ett väldigt lerigt sätt, speciellt om det är regningt!

Bilder från förra året.Från stomgården...En liten oväntad pressent, är inte det bästa?!?


Gravid - Vad skall man säga?!?

Vad skall man säga?

Jag är inte glad eller ledsen, jag bryr mig inte eller. Jag vet inte. Det är väl roligt för dem men det är ju roligt för alla andra också. Däremot har jag alltid gillat kungligheter och liknande. Tycker inte alls att de skall försvinna men sen så jag att det blir så sort kanske man måste räkna med. Jag tycker nästan mest synd om dem om det inte skulle gå som tänkt. Det är ju först någon dag efter förlossningen om ca sex månader som man kan säga grattis till barnet. Är riktigt glad att jag inge är i den sitsen som de är i. Usch, och även om hela landet lider med dem så hjälper det inte på en sådan förlust. Håller tummarna för att allt går bra och ber folk att ge dem spacae!Sover dåligt då det är fullmåne.

Artilek från SvD.se

Fullmånens påverkan på människor har i alla tider varit föremål för myter och spekulationer.

I en nyskriven rapport som publicerades i ”journal of sleep research” bekräftar Schweiziska forskare att månen har betydelse över vår sömn och faktiskt framkallar något som skulle kunna tolkas som ett varulvsliknande beteende.

Enligt resultatet sov försökspersonerna i genomsnitt 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom var mornarna tyngre, flera kände sig tröttare och på sämre humör än vanligt.

Men den svenske sömnforskaren Arne Lowden är skeptisk.

- Det har med psykologiska aspekter att göra snarare än fysiologiska. Vet man om att det är fullmåne och tror att man sover sämre då, då kommer man också sova sämre, säger han.

- Människan är också expert på att koppla ihop två saker som inte har med varandra att göra. Vaknar man på natten och ser att det är fullmåne så har människan en tendens att se ett sammanhang som kanske inte finns.

Arne Lowden menar att myterna kring fullmånen är en större bov i sammanhanget än själva månen.

- Personer som till exempel har borderline eller är extra känsliga i sitt emotionella liv kan påverkas av fullmånen på grund av att den är så mytomspunnen. Till exempel är besöksfrekvensen på psykiatriska akutmottagningar högre vid fullmåne, säger han.

Men, tillägger han, den allra vanligaste förklaringen är enklare än så.

- Folk glömmer att dra ner gardinerna. Det är klart det blir svårt att sova då, säger Arne Lowden.


Vet inte vad som är rätt eller fel, jag sover nästan lika dåligt alltid! =(

Inredning ersätter klädshopping

Många av mina vänner skall flytta av olika andledningar nu till hösten. Jag är så avis först och färmt för att jag också vill det men också för att jag har mer och mer har börjat älska att handla inrednings saker, det är mins om inte roligare än att köpa kläder och liknande. Här en bild som man kan hitta på ett ställe nära vbg.. =D


Mys med Julia, en snabbis. Är så glad att ...

Mys med Julia, en snabbis. Är så glad att hon är på fast landet igen och att hon är nära. Känns som att det var länge sedan som jag träffade henne men ändå känns det som det inte gått en dag sedan vi lekte sist! Älskar dig sötis. Hon är som en del av mig som har varit borta. Önskar henne lycka till i morgon och jag lovar att hälsa på henne snart igen. Wiii, min bejb ;) ... Nu måste jag dock sova, är hur trött som helst. Sov skit dåligt i natt, så jag måste ta igen det! GOD NATT!


Inpuls- zumba på friskvågen!!!

img_6269 (MMS)

Inpuls- zumba på friskvågen!!!


Har din väska en egen plats?

Nu är jag faktiskt lITE upprörd. Det finns många olika synvinklar och jag säger bara att min är rätt! Alla andra har fel och är för fega.

Jag åker tåg och buss väldigt ofta och jag, eftersom jag är tjej, har alltid någon väska med mig. Eftersom jag också oftast, om det inte är fullt, sätter mig där det är två lediga platser bredvid varandra. Och som alltid lägger jag min väska på sättet bredvid mig. Nu är det många som tycker att det är fel! HAR DIN VÄSKA EN EGEN PLSATS SÅ INGEN ANNAN FÅR SITTA DÄR?

Det finns flera anledningar att jag gör så. Första – jag vill inte sitta med någon annan, min busstid är tid för mig själv att sitta och mess och leka med min mobil, hinner ju inte det annars. Andra – vill inte ha min fina väska på det smutsiga och kanske blöta golvet. Tredje – Det är lättare att komma åt saker i väskan så som vatten, snacks, pendelkort m.m.

Det jag hoppas är att folk ändå kan förstå, men varför blir de så upprörda? Min åsikt är att OM MAN SÅ GÄRNA VILL SITTA JUST DÄR MIN VÄSKA ”SITTER”, SÄG BARA TILL. Det är klart att om det inte finns några andra platser så flyttar jag ju på min väska. Så viktigt är det inte, men praktiskt bara. Om de inte vill flytta den så hade jag inte heller velat sitta bredvid just den personen. Om man inte vågar fråga, ja tyvärr då får man skylla sig själv. MÄNNISKOR TÄNK OCH VAR INTE BLYGA! INGEN VÄSKA GÅR FÖRE DIG, FATTA!


Nollningen har börjat på Chalmers.

Det var roligt roligt att kolla tillbaka till skolan, träffa sina skolkamrater och känna på stämningen på skolan. Det var väldigt roligt att träffa de nya eleverna och jag hoppas att min nolla kommer att trivas med mig... =D En bild på mig från förra åter när jag var en nolla...Är jätte trött i dag och känner mig som typ 70+. Måste sova nu annars kommer jag inte orka upp till jobbet i morgon. Skönt att bara få krypa ner i sängen... GOD NATT


Mot GBG- igen

Då var det tåg mot GBG -igen. Det var för exakt ett år sedan som jag satte mig på tåget mot GBG för första gången på länge. Och denna gången var det inte för nöje utan det var för att börja plugga. Helt ovetande hur mitt år skulle se ut så åkte jag med spänning och förväntan. Nu idag så är det inte alls lika roligt, eller jo men på ett annat sätt. Idag börjar nämligen de nya 0:orna och vi är där för att välkomna dem in i studentlivet och/eller in på skolan. Många kan ha flyttat långt och inte känna en enda person och det är därför det är viktigt för oss att vi är där...Ett halvår i KINA!

Idag åker min baby tiny till KINA, hon skall vara borta i 6 månader. =( Kommer sakna henne jätte mycket... Tor hon kommer ha det hur bra som helst. Hoppas att jag kan komma och hälsa på henne, men vi får se hur det blir med det!
Tycker det är lite läskigt, eller jag hade tyckt att det var lite läskigt att åka så långt bort och inte veta något alls. Fast sedan kan hon ju en del kinesiska så det underlättar ju det hela ganska mycket.


Önskar baby tiny lycka till, och ha en bra vistelse på andra sidan.


(En bild från förr på min och tiny)

Tinys nya kreation. (ny tavla)

Igår var det bar tömning och avtäckning där hemma! Tiny hade målat en bild till P som han hade fått i födelsedagspresent. =) Så nu äntligen blev den klar. Han hade valt motivet själv men han visste inte exakt hur den skulle se ut i och med att den skulle vara en lite skillnad från den som hon skulle efterlikna. Tycker själv att bilden blev ascool. Hon är duktig hon den där TINY!

Eftersom sommaren är slut och skolan börjar så skulle det bli bar tömning, inte för att det blev speciellt vilt. Men ändå! Mycket trevlig kväll.(eftersom datan krånglar bilr det fler bilder ikväll)


Första lördagen hemma, illa.

Gud vad tråkigt jag är!!! Jag var hemma en LÖRDAG. Känner mig jätte tråkig, känner mig jätte gammal, hoppas att det inte händer snart igen. Varför skall man vara ute varje helgdag - Varför inte?!

I går hände det inte mycket alls. OJ vad tråkig jag känner mig! Kan inte blogga mer, måste göra något...idag är jag så ledig man kan vara på alla sätt...

idag är jag så ledig man kan vara på alla sätt... som man säger- ORKA!


Fredag, fika och frihet.


(Cholkladkaka med kokosflingor, men vanlj glass och hallon. Tack vare J så var allt både laktosfritt och glutenfritt. Har ätit så mycket att jag mår illa.)


Stämningen gjorde att det var så roligt.

Trots att det bara blev tre timmars sömn känner jag mig väldigt pigg. Har ju varit ganska trött hela veckan så det är inte konstigt att jag är lite trött idag. Det var i alla fall jätte roligt igår. Trots att de flesta var 40+ och jag endast hade druckit redbull hela kvällen. Det var jätte bra musik på båda dansgolven hela kvällen. På det ”lilla” golvet spelades nutids pop/house till gamla disko/eurodans låtar vilket helt är i min smak och på det ”stora” var det blandade sommarhits med schlagerlåtar. Dansade nästan hela min vistelse på såsen vilket var i ca 3 timmar. När klockan nästan var två så fick jag nog och gick och köpte lite mat, en kebabrulle. Mums, även om jag bara tog en tugga. Det var ju schlagertorsdag och då är det ju alltid en artist som spelar eller sjunger och igår var det Tommy Ekman & Micke Syd. Eftersom jag gick på toa precis innan de började, vilket jag inte visste när de skulle, fick jag stå väldigt långt bak. Vilket ledde till att jag inte såg så mycket mer än huvudet på alla. Sara Löfgren gjorde ett gästspel som endast fick godkänt . De andra var mycket bra, men det var framför allt stämningen som gjorde att det var så roligt igår.


(Random bild från nojeiverberg.se hade ingen egen)


Ersätt chips, godis och läsk!


(Visst jordnötter är ju snacks, men man behöver ju inte ta mer än några stycken.)

Bra med lagoma stora och nyttiga mellanmål, gott att äta på bussen och sedan är det ju bra att bara dricka vatten och inte läsk, dock dricker jag ju gärna fun.


En mini powernap innan det bär av mot såse...

img_6489 (MMS)

En mini powernap innan det bär av mot såsen. Eftersom det var så bra förra veckan måste jag ju nu gå när det nu är den sista gången för i år. Eftersom jag jobbar i morgon så blir det ändå hyfsat lugnt!!! Kommer bli en jobbig/trött dag i morgon. Men det är det värt! Nu kramar vi det sista ur sommaren och svänger oss ut på den sista schlagertorsdagen!!!


-Bli av med semester kilona!

Det är nu det gäller!

– Att ta tag i sig själv.

Nu eller för mig så börjar jag med höst nästa vecka på riktigt. Då har inte många semester längre och det är inga fler långtorsdagar eller bodegan på söndagar heller. Lite tråkigt får jag säga med som sagt allt har sitt slut.

Istället för att som så många andra gå in i väggen så kan man hellre ta tillfället i akt för förändring. Det som man så länge hade velat men inte hade ork till. Kanske börja läsa, äta bättre, vara mer ekonomisk eller börja träna. Det är ju tyvärr bara en själv som stoppar en.

Jag har i alla fall känt att de senaste veckorna av semester har fått min kropp ur balans, vet ej om jag gått upp eller inte eftersom jag inte vet vad jag vägde innan men jag känner att man är mer ”fläskig”. Liksom inte lika tajt och fit som var innan, och det tycker jag inte om. Nu har jag fått lite motivation in för hösten att nu känna att man trivs i sin kropp, vilket är väldigt viktigt för hur man mår. Vilket är lite synd men så är det. Finns olika varianter att hantera det men jag löser det genom att träna och få tillbaka den kroppen jag hade i våras då jag trivdes med den.

118 100


Zara kan rädda min klännings kris.

Har inget att ha på mig känns det som, inte helt ovanligt att man känner så vid denna tid på året. Sommaren börjar ta slut man har varit ut i alla kläder man har haft och det mest av ekonomin har gått till nöjen.

Höst kläderna har kommit men inte riktigt än kan jag känna mig helt bekväm i att köpa eller använda det. Jag vill ju att det skall vara sommar lite till. Även fast det just i dag är ca 15 grader och storm! Däremot har Zara en del användbara klänningar som skulle kunna rädda mig just nu men som även som kan funka till hösten.


Kusin på besök då skall det tas kort.


(Hade inte ork igår till att blogga mera, här kommer en bild från igår. Nu skall jag äte lite frukost!)


I-lands problem.

·        När man måste sicksacka mellan folk när man skall gå till vattnet för att bada.

·        När man har för mycket att välja på inne i bageriet.

·        När man dricker för mycket kaffe för sen så man inte kan sova.

·        När man klagar på att man behöver dricka vatten när man vill dricka öl.

 

Det finns 1000 problem som egentligen inte är problem utan vi skall bara ha något att klaga på. Ett enkelt exempel är att vi ofta både klagar på att det blir för varmt eller för kallt. För oss så spelar det ingen större roll vi har pengar till att göra det behagligt för oss och därför så kan vi klaga. Vi vill ju bara ha det som är bäst!30 år tillsammans.Mamma och Pappa har i går varit gifta i 30 år. Vi hade en mysig familje middag hemma hos dem. Tänk när man blir så gammal, helt sjukt. kan förstå varför de inte kan vara utan varandra. Jag hoppas verkligen jag oxå kan få vara gift minst lika lämge...


Global Veejays på oscars!
Helgen har varit grym, ångrar dock att jag inte fick se Global Veejays på oscars. Dock hade societen en mycket bra Dj för kvällen oxå. Har dock fått nog av alla sjömän som var här. Känner att det räcker med att de kommer hit lite då och då. Hade nog inte varit riktigt lika roligt annars. Har flera vänner som hånglat upp en och annan sjöman, för det är ju inte fel. Tycker också att det är roligt att mina grannar ett par fick med sig typ 4 sjömän hem på efterfest, det tycke nog inte sjömännen, eftersom det inte fanns några tjejer!


Är hösten redan här?!

I morse när jag vaknade kl 6.00 och skulle gå upp för att efter nu två härliga veckor gå till jobbet så var det mesta dels mulet och ca 17-18 °C, helt galet. Semestern är slut, man börjar jobba/gå i skolan och man kommer in i sina rutiner. Och som vanligt så kommer hösten med blandade känslor.


Tur har man i alla fall när man trivs med att komma tillbaka till jobbet och att tiden går fort även första dagen… =D


Är hösten kommen?


Sitter i solen på grimtunet och kollar på ...

img_1098 (MMS)

Sitter i solen på grimtunet och kollar på match mellan grimeton ik och bua ik. En match som har varit väldigt händelserik. Tydligen är domaren inte så bra, lindrigt sagt. Annas har de varit en trevlig kväll, trots förlust! Är fint att vara ute på landet en sommar dag i augusti. Det är inte så ofta en statsbo som mig är det... =D


mina älsklings skor är begravda!!!

Passar till mycket, är snygga och framför allt bekväma. Men nu så måste jag begrava dem. Slitna och trasiga och de har gjort sitt... =(

semestern är slut.

Nu har sista semesterdagen varit och en helg nu och sedan så är det tillbaka till vardagen. Känns tråkigt, känns inte som att sommaren har kommit igång än. Lite tråkigt men hoppas att jag kan få lite sol senare i höst! Lite brun har jag allt blivit med mina säkert fyra dagar på stranden. =D

Minigolf-vinna eller försvinna.

Minigolf-vinna eller försvinna. Tre år sedan var det säkert sedan jag spelade det sist... Det gick väl inte helt åt helvete men lite i bland. Roligt var det i alla fall, P och N hade en bra match som sedan vans av P som hade en riktigt bra runda...Bilder från igår.


började segt men sedan så tog det fart!

Var på såsen igår, helt sjukt roligt... Sjömän över allt!!!

Nu vimlar stan av unga och snygga män i un...

img_6395 (MMS)

Nu vimlar stan av unga och snygga män i uniform. Okej, det finns en del stiliga tjejer oxå men eftersom jag inte är lagd åt det håller så sorterar jag bort dem från min syn. Vet inte vad det är riktigt, har inte tänkt på det så mycket heller, men något är det. Killar har vissa saker de attraheras av och tjejer ha sina. Det är nog inte många tjejer som inte tycker det är attraherande med män i uniform. Har haft en underbar dag på båten med familjen. Badat, solat och haft buffé med kakor. Sitter nu på hamnpaveljen och sitter och spanar efter alla dessa män, när kvällens mål skall intas. Mycket mycket trevligt.! Tycker att det är trevlig att de väljer Varberg att lägga till i, hoppas att alla får en trevlig vistelse här. Jag tycker dagar som denna då är det lika bra i Varberg som det hade varit på en sol semester på Kreta!!!


Inte illa att ligga ute med båten en dag s...

img_3630 (MMS)

Inte illa att ligga ute med båten en dag som denna. Helt underbart!!!


Tappar aptiten helt...

Tappar aptiten helt när det är så varmt, vi är två som har ätit av denna portion, helt sjukt att man inte orkar ära något mer. Inte konstigt att det är så många som mår dåligt och blir svaga när det blir vart. Här i Sverige behöver det ju inte bli så extremt varmt heller. Eftersom att vi inte är vana vid värme alls. Jag har inge aptit och har säkert båda ätit och druckit för lite idag. Inte bra alls. Speciellt när man skall vara på stranden hela dagen...


sommar sommar sommar

BIlder från dagen idag har inte hänt så mycket mer stranden och sedan kärleksparken, visst är det underbart med sommar...

Vissa ord skall bara inte användas alls.

Från hennes blogg i går, efter vad som skrivits i en kvällstidning i går! Fattar inte hur man kan vara så sjukt osmidig, det blir ju så provocerande mot dem som lider tex i Norge.

Fyndat på Gina i dag. Har köp två plagg fö...

img_3007 (MMS)

Fyndat på Gina i dag. Har köp två plagg för 19:- kronor Helt sjukt! Brukar inte gilla att köpa på rea, men det blev så ändå! Blir bilder på det sen! =D


Soligt och varmt PÅ ankaret! Haft en under...

img_8117 (MMS)

Soligt och varmt PÅ ankaret! Haft en underbar dag på stranden med Hilda. Vi har spelat yatzy så vi spydde på det! Illa. Nu blir det grill på landet. Mys!


SMS-inlägg

img_3044 (MMS)


ut och bli brun.

Måste skynda mig ut i solen så man kan få lite sol på sig innan denna sommaren är slut.. =D

Motivation.

Motivation är svårt, klurigt men när det väl kommer så är det bara så rätt.
Att hitta motivation för vad som helst kan vara svårt. Ibland vill man bara ha den men den finns bara inte. Motivation är inget man kan tvinga fram men man kan ta hjälp av olika medel föra att hitta det, det kan vara en text, en bild eller en person som hjälper dig, men vad det är spelar inte så stor roll.
Att hitta rätt hjälp att bli motiverad är inte alltid så lätt, ibland vet man inte ens vad man behöver motivation till utan bara känner att den saknas.
Jag är ingen expert på att hitta motivation men jag tror att om men vill ha motivation till något vad som helst så är det lättaste att öppna ögonen. Om man tex vill börja läsa böcker så gå in bok en bok sida på internet. Nu när man har så lätt till att hitta allt på nätet så behöver man inte ens gå ut för att hitta den..
Här är en bild som får mig att inte små äta eller ersätta mat med snacks...

RSS 2.0